FEBI – Više od 170 godina pionirskog duha

PREDSTAVLJAMO PARTNERE  |  

Zahvaljujući razgranatoj mreži naših pouzdanih partnera i dobavljača, u mogućnosti smo u svakom momentu odgovoriti in a najsloženije zahtjeve u oblasti servisiranja vozila. Jedan od najznačajnijih segmenata naše usluge je i isporuka i ugradnja najkvalitetnijih rezervnih dijelova. Pri nabavci ovih proizvoda vodimo veliku pažnju o renomeu dobavljača, a kada je riječ o kvaliteti dijelova koje koristimo prostora za kompromis nema – biramo samo najbolje. Jedan od naših ključnih partnera je kompanija FEBI. Želja nam je da prenesemo i dio njihove priče kako biste maksimalno bili upoznati sa njihovim proizvodima i poslovnoj filozofiji, tradiciji i kontinuitetu poslovanja.

Kompanija FEBI je jedan od pionira na tržištu rezervnih dijelova. Kao obiteljska tvrtka s dugom tradicijom, neovisna o skupini, od samih početaka podržavaju alternative originalnim dijelovima koji su jednake ili više kvalitete – u interesu potrošača širom svijeta.

FEBI asortiman od više od 37.000 tehničkih dijelova za osobna i komercijalna vozila stalno raste jer je jedan od primarnih ciljeva kompanije, učiniti nove proizvode dostupnim na tržištu u što kraćem roku.

Kao dio međunarodno aktivne Bilstein grupe, FEBI dijelovi su dostupni širom svijeta.

Ferdinand Bilstein je također zastupljen u više od 70 zemalja s vlastitim podružnicama ili putem odabranih partnera. Nakon što je kompanija osnovana 1844. godine, prva desetljeća u istoriji Ferdinanda Bilsteina obilježila je trgovina nabavljenim i izrađenim metalnim proizvodima. Godine 1880. osnovna je djelatnost prešla u proizvodnju vijaka i matica.

S pojavom automobilske industrije, fokus se preusmjerio na distribuciju. Patentirani proljetni vijak uveden 1921. postao je referentni proizvod. Trgovački naziv “febi” koji i danas postoji registriran je 1923. godine, a proizvodni program značajno se proširio u sljedećim godinama.

Nagli rast izvoza doveo je do stvaranja podružnica poduzeća na različitim ključnim tržištima. Proizvodnja rezervnih dijelova za kamione započela je 1951. godine. Osamdesetih godina prošlog stoljeća uspostavljen je širok program trgovanja, koji je značajno dopunio asortiman iz vlastite proizvodnje.

Kako bi se poboljšao profil brenda, sredinom devedesetih godina fokus je stavljen na rezervne dijelove za Njemačke i Evropske modele vozila. Osim osnivanja daljnjih međunarodnih podružnica, ogroman rast doveo je do kontinuiranog širenja proizvodnog područja i glavnog logističkog centra u Ennepetalu.

Danas je FEBI, grupacija Bilstein u svijetu poznata kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača i distributera rezervnih dijelova za putnička i komercijalna vozila. Mi u TDS-u ponosni smo na partnerski odnos i saradnju sa ovakvom, renomiranom kućom bogate tradicije i visokih poslovnih standarda.